Š. MICHAĽANY: V prvom volebnom okrsku bola do 10. h asi 20-percentná účasť

27.11.2010 Sabinov

Šarišské Michaľany 27. novembra (TASR) – Účasť voličov v 1. volebnom okrsku v obci Šarišské Michaľany (okres Sabinov) sa o 10. hodine približovala k 20 percentám. Uviedol to pre TASR predseda okrskovej volebnej komisie ...
\"Voľby v našom okrsku prebiehajú pokojne, dosiaľ nebol žiadny problém. Najviac ľudí prichádzalo po svätej omši, predpokladám, že nápor bude po 14. hodine a najviac voličov očakávame medzi 17. a 18. hodinou, \" konštatoval Polák. Dodal, že v zozname tohto okrsku majú zapísaných 1092 oprávnených voličov.
Do volebnej miestnosti v čase prítomnosti redaktora TASR prichádzali občania všetkých vekových kategórií. Jednou z nich bola aj 23-ročná mamička, ktorá prišla s malou dcérou. Tá od novozvoleného vedenia samosprávy okrem iného očakáva hlavne zlepšenie situácie v oblasti cestných komunikácií.
\"Ja určite túžim po detskom ihrisku pre malú, lebo nič tu také nie je, akurát čo je v škôlke, to je oplotené, s deťmi sa tu nedá nikam ísť, \" povedala pre TASR volička.
Komunálne voľby v Šarišských Michaľanoch prebiehajú v dvoch volebných okrskoch. Volebné miestnosti sa nachádzajú v budove obecného úradu a miestnej základnej školy. V obci evidujú spolu 2179 oprávnených voličov. O funkciu starostu sa uchádza sedem kandidátov. Poslancov obecného zastupiteľstva, ktoré bude pracovať v deväťčlennom zložení, občania vyberajú spomedzi 35 kandidátov.
 

Vyberte región